Wanneer je mystiek in het alledaagse vindt, kun je glimlachen om visioenen

maandag, juli 31, 2006

Afscheid...

Ik heb me voorgenomen voorlopig mijn aandacht en interesse even niet meer bij de Palestijns-Israelische kwestie te leggen. Ook al vind ik dat moeilijk, want ik vind het zo ontzettend interessant om te zien hoe het voor buitenstaanders zo moeilijk blijkt om neutraal en objectief te blijven.

Maar mijzelf kennende: ik wil eigenlijk wel het laatste woord hebben ;-) En omdat een ander wellicht beter kan beschrijven wat er mijns inziens aan de hand is betreffende Israel/Palestina:

Klik om de Brief aan Balkenende te lezen...


Ab Ovo: Isis wordt wetenschappelijk

In navolging van Felix wil ik ook weleens wetenschappelijke weetjes/nieuwtjes publiceren. Uiteraard zit er in de hersenpan van Isis niet genoeg vulling om deze weetjes zelf te bedenken, maar een beetje Googlen en ook Isis kan iets nuttigs melden:


OPLOSSINGEN VOOR PERFECT EI
Wetenschappers in Groot-Brittannië hebben dè manier gevonden om een ei te koken.

Logo
De eieren worden bedrukt met een hittebestendig, onzichtbaar logo, dat zichtbaar wordt wanneer het ei goed is. De eerste eieren met het logo zullen na de zomervakantie in de Britse supermarkten te verkrijgen zijn.

Keuze
Consumenten moeten in de winkel al een keuze maken hoe ze het ei willen, want de eieren komen in drie varianten op de markt: hard, medium en zacht.

zaterdag, juli 29, 2006

Familiegeheim onthuld

Het is weer zaterdag.. En wat doet Isis dan het liefst? Een beetje surfen over de wereld via Internet. Vandaag heeft Isis besloten een nieuwe hobby te nemen (voor hoe lang ze dat dan nu weer vol houdt!): Geneologie.

En waarschijnlijk is Isis al op een familiegeheim gestuit:Oeps... Nu is het geen geheim meer...

vrijdag, juli 28, 2006

Peer is verliefd

Palestijns Israel vs Israelisch Palestina

Het is oorlog in het Midden-Oosten. De bom is gebarsten en sinds een paar weken wordt het journaal weer overheerst met verschrikkelijke beelden uit Israel en Libanon.

Harten 8 heeft haar standpunt in deze ingenomen. En naar aanleiding van de discussie die inmiddels ontstaat op haar blog, voel ik ook enige aandrang om iets te schrijven hierover.

Omdat ik als westerling nooit genoeg zal weten en voelen wat de kwestie Israel teweeg brengt in het Midden-Oosten, plak ik hier een stukje tekst dat ik vond op de website Een ander Joods geluid. Geschreven door de joodse schrijver Max Wiesselmann op 3 juli jl..

De dag dat de geschiedenis begon

In het Palestijns-Israëlische conflict begint de geschiedenis vaak vandaag, vooral als het aan Israël ligt. Zo ook op de dag dat de Israëlische soldaat Shalit werd ontvoerd, ja zo noemen de meeste Israëlische media het. Alsof het ging om het kidnappen van een pasgeboren baby. Het betrof een slimme actie in oorlogstijd, ditmaal van de kant van de Palestijnen, die Shalit ‘gewoon’ krijgsgevangen hebben gemaakt. Ditmaal geen Qassams die meestal geen doel treffen en alleen maar de Palestijnse onmacht symboliseren om iets te stellen tegenover de overmacht van Israël in termen van wapens, mensen en middelen.

Israël heeft de Palestijnse actie aangegrepen om de Gazastrook binnen te vallen en te bombarderen. Het excessieve Israëlische geweld richt zich rechtstreeks tegen de burgerbevolking: bruggen, waterleidingen, openbare gebouwen en een elektriciteitscentrale zijn verwoest. Honderdduizenden Palestijnen raken verstoken van water en elektriciteit, ziekenhuizen kunnen hun apparatuur niet meer gebruiken. Deze collectieve vergelding is in strijd met internationale afspraken over de bescherming van de burgerbevolking in oorlogssituaties.

Is het allemaal begonnen met de gevangenneming van Shalit en een paar verdwaalde Qassamraketten? We hoeven nog geeneens zover in de geschiedenis terug te gaan om het beeld van die eeuwige Palestijnse terroristen te nuanceren.

Hamas is gekozen via democratische verkiezingen. Verkiezingen die door het ‘Kwartet’, zijnde de UN, Amerika, Rusland en de EU aan de Palestijnen zijn opgelegd als voorwaarde voor de voortgang van het ‘vredesproces’. Hamas heeft het afgelopen jaar afgezien van geweld en heeft verklaard te willen onderhandelen. Nog deze week hebben Hamas en Fatah een accoord gesloten dat de opening biedt, ook door Hamas, van een erkenning van Israël.

Israël heeft in de afgelopen maanden een harde boycot ingezet tegen de Palestijnse Autoriteit en de bevolking als collectieve straf voor de verkiezingszege van Hamas. De targeted killings werden flink opgevoerd. In de afgelopen vier weken zijn daarbij meer dan 30 Palestijnen omgekomen, meestal onschuldige passanten. Dieptepunt was de dood van een bijna complete Palestijnse familie van zeven personen op het strand van Gaza.

Begint de geschiedenis dan met de verkiezing van Hamas? Hebben de Israëli’s niet steevast eerst Arafat en later de gematigde president Abbas in hun hemd gezet? Steeds waren het de Palestijnen die een eerste stap moesten zetten. Zij moesten zich vooral niet verzetten tegen de jarenlange bezetting van hun gebied, zij moesten genoegen nemen met het ordinaire landjepik in de vorm van de uitdijende Israëlische nederzetten en de bouw van de Muur op Palestijns gebied. En als het dan wat rustig was werden de Palestijnen getart door de immer doorgaande targeted killings, het uitvoeren van de doodstraf zonder enige vorm van proces. Israël slaat het nemen van krijgsgevangenen gewoon over als het even kan.

De gevangenhouding van één Israëlische soldaat staat tegenover de minstens 9800 Palestijnen die thans door Israël gevangen worden gehouden, waaronder 126 vrouwen en 450 minderjarigen. Vele Palestijnse gevangenen zitten langdurig vast zonder duidelijke aanklacht of proces.

Met de inval in Gaza heeft Israël opnieuw gekozen voor de escalatie.
Zelfs leden van de Palestijnse regering en het parlement zijn zonder enige aanleiding of grond door de Israëli’s gearresteerd.

Israël moet door het ‘Kwartet’ worden gedwongen zijn inval in Gaza te beëindigen en aan de onderhandelingstafel te gaan met de wettig gekozen Palestijnse regering.
Met het Nederlandse kabinet in de wachtstand en de EU in een identiteitscrisis valt van deze partijen waarschijnlijk op korte termijn weinig initiatief te verwachten. Laat daarom de internationale gemeenschap haar verantwoordelijkheid nemen en laten organisaties en burgers hun regeringen oproepen tot interventie.

Er moet een einde komen aan de afschuwelijke situatie van bezetting, boycot en apartheid waarin de Palestijnen al jarenlang leven. Alleen echte onderhandelingen tussen de Palestijnen en Israëli’s kunnen bijdragen aan een duurzame vrede en veiligheid voor beide volken.

woensdag, juli 26, 2006

Felix is jarig

Mijn lief verjaart vandaag!! 39 zomers is hij nu....

Ik heb hem uiteraard al overladen met cadeautjes en hij leek er erg blij mee te zijn!! En daar is het toch uiteindelijk om te doen..

Nu kan hij nog fijn een heel jaar genieten van het feit dat hij nog geen veertig is....

maandag, juli 24, 2006

Billy-Buster

Gelukkig zijn er mensen op deze aarde die hun wetenschappelijke en industriele kwaliteiten op de juiste manier gebruiken. Díe doen nou écht iets nuttigs met hun kennis en vaardigheden!
Zo las ik zojuist het volgende nieuwtje... Kijk daar wordt Isis blij van!

Er is hoop voor iedereen die gek wordt van frustratie tijdens het in elkaar zetten van een Ikea-meubelstuk. De Amerikaanse computerwetenschapper Andrew Ng, verbonden aan de Amerikaanse Stanford universiteit, werkt aan een robot die moeiteloos en zonder frustratie bij consumenten thuis meubilair van Ikea in elkaar kan zetten.

Ng, die samen met dertig collega's aan de robot werkt, hoopt dankzij de robot vooral zijn eigen frustraties over de moeizaam in elkaar te zetten meubelstukken uit de weg te ruimen. Ook hoopt hij de belangstelling voor robots een impuls te geven.

De robot leert in eerste instantie de 'Billy' boekenkast in elkaar te zetten, het populairste meubelstuk van Ikea. De Zweedse meubelgigant heeft wereldwijd meer dan een miljoen doe-het-zelf 'Billies' verkocht. De dertigjarige Ng heeft zelf twee Billies thuis en denkt met frustratie terug aan de ogenschijnlijk gemakkelijk in elkaar te zetten boekenkasten.

(Toekomstige) Billy-eigenaren zullen nog wel even geduld moeten hebben, want de ontwikkeling van de Ikea-robot zal nog zeker drie jaar duren. Dan hoopt Ng over een werkende 'Billy Buster' te beschikken, die in tegenstelling tot de meeste consumenten wél weet waar welke schroef en plank nu precies moeten worden geplaatst.

Vrouwen en kinderen eerst (II)

Een aantal dagen geleden beloofde ik in te gaan op de algemeen aanvaarde manier van evacueren in noodsituaties: "vrouwen en kinderen eerst".

Dit naar aanleiding van een stukje dat ik op het internet las:

ALEPPO (ANP) - Vrouwen en kinderen krijgen voorrang bij het opstellen van de passagierslijsten voor de vliegreis van de Nederlandse Libanon-evacués. Na een busreis naar het Syrische Aleppo vertrekken maandagavond en - nacht twee groepen vluchtelingen naar Nederland

Toevalligerwijs hadden Felix en ik een aantal dagen voor dat ik dit stukje las al een beetje gefilosofeerd over waarom vrouwen en kinderen eigenlijk altijd als eerste gered moesten worden. Wij twijfelden toen duidelijk aan deze manier van overleven.

De basisvraag is eigenlijk: hoeveel waarde heeft welk mensenleven voor ons?
Voor ons was er een aantal waarderingscriteria:
1. Het nut dat iemand heeft voor de samenleving (macro)
2. Het nut dat iemand heeft voor het gezin (micro)
3. Het aantal jaren dat iemand op aarde is geweest/nog moet doorbrengen
4. De sterkte c.q. zwakte van een individu
5. Het verdriet dat gepaard gaat met het eventuele verlies


1. Het nut dat iemand heeft voor de samenleving?
Tsja, hoe bepaal je dat? We gaan er even van uit dat de methode 'vrouwen en kinderen eerst' een heel aantal jaren geleden in het leven is geroepen. Nog voor de eerste feministische golf. Maatschappelijk gezien waren het de mannen die het voor het zeggen hadden en belangrijke beslissingen namen. Daarnaast bezitten mannen meer fysieke kracht en zorgden zij voor bescherming en vlees. Mannen hadden dus meer nut. Maar dat was dus niet een van de criteria die belangrijk werd geacht..

2. Het nut dat iemand heeft voor het gezin?
Mannen waren uiteraard ook belangrijk voor het gezin, al was het maar als kostwinner. Ook al wordt de man als hoofd van het gezin gezien, de vrouw kon best in haar eentje voor een gezin zorgen. Liefdadigheid zorgde wel voor eten, drinken en onderdak en er zijn altijd wel andere mannen te vinden die voor conceptie willen zorgen, mocht daar nog behoefte voor zijn. Binnen het gezin is de rol van de vrouw altijd wel belangrijk geweest. Zij was degene die thuis was, die zorgde voor reinheid, rust en regelmaat en was daarmee onmisbaar in de opvoeding van de volgende generatie. Op dit punt hadden vrouwen dus meer nut. Zouden om deze reden vrouwen meer recht hebben om te overleven?

3. Het aantal jaren dat iemand op aarde is geweest of nog moet doorbrengen?
Van een ouder iemand kunnen we aannemen dat het nut groter is dan van een kind. Een oudere heeft meer levenswijsheid en heeft waarschijnlijk in zijn of haar leven al het nodige ten behoeve van de samenleving gepresteerd. Toch zou het erg korte termijn denken zijn, als we om deze redenen het leven van een oudere prefereren boven dat van een kind. Een kind heeft zijn of haar nut misschien nog niet helemaal bewezen, het heeft nog wel een heel aantal jaren voor de boeg om nuttig te worden en te zijn. Eigenlijk zouden we in een noodsituatie de ouderen zeer hartelijk moeten bedanken en eren voor bewezen diensten, maar toch voor eeuwig afscheid nemen. Waarschijnlijk zullen de ouderen in kwestie deze gedachtengang ook geheel kunnen volgen en zullen zij zich direct neerleggen bij het feit dat het leven nu voor de jongeren is. Die, om maar weer een cliche te gebruiken, de toekomst hebben.

4. De sterkte c.q. zwakte van een individu.
We moeten bij deze filosofie niet naar persoonlijke en individuele gevallen kijken. De sterkte van een man is een andere sterkte dan die van een vrouw. En dat geldt uiteraard ook voor de zwaktes. Toch is de vrouw altijd het zwakke geslacht genoemd. En zeker in vroege tijden. Mannen zijn dus sterker. En is het niet volgens de evolutie bepaald dat de sterken moeten overwinnen?? Dan lijkt het me dus niet logisch dat we vrouwen als eerste gaan redden? Of is het juist de zwakte die dat oergevoel naar boven haalt? En waarom zou dat dan zijn? Dat lijkt mij in elk geval niet logisch. Ik kom hier niet uit.


5. Het verdriet dat gepaard gaat met het eventuele verlies.
Stel dat we op een zinkend schip zitten en we redden alle vrouwen en kinderen en alle mannen overlijden... Dan houden we een heleboel getraumatiseerde mensen over. Ieder gezin dat op de boot aanwezig was, is verscheurd geraakt door het tragische gebeuren (m.u.v. de lesbische echtparen met kinderen).
In dat geval kan er dus beter voor gekozen worden om jonge, gezonde gezinnen in zijn geheel te evacueren. Dat scheelt een hoop weduwen, weduwnaren en wezen...

Voor mij komt het er dus op neer dat we voorrang geven aan mensen in de volgende volgorde:
- jonge, gezonde ouders met een of meer zonen
- jonge, gezonde ouders met een of meer dochters
- jonge homosexuele mannen (behalve als zij hun moeder meehebben)
- gezonde mannen
- gezonde vrouwen
- iets oudere mannen (met een paar kwaaltjes)
- iets oudere vrouwen (met een paar kwaaltjes)

Etc. etc. etc.

Isis ziet prachtige taferelen voor zich bij het evacueren van een boot of een gebied: "ik ben jong", "ja, maar jij hebt geen zoon", "dat is waar, maar ik ben wel homoseksueel", "maar jij bent toch juist zo grieperig de laatste tijd?"
Hier over doorfilosoferend, bedenk ik me dat ik maar snel John Cleese, Eric Idle en Michael Palin moet gaan waarschuwen, want ik zie toch een fantastische Monty Python scene voor me...

zondag, juli 23, 2006

Nieuwe layout 2

Wat is er toch allemaal aan de hand met de blog van Isis? Dagelijks verandert alles van kleur, van plaatjes, alleen niet van inhoud!

Wat het uiterlijk betreft: Nadat ik vlindertjes had laten vliegen over de navigatiebalk, bleek dat op lagere resoluties de site niet meer leesbaar werd.. Alles ging door elkaar, witte tekst op witte achtergrond, dat moest met spoed veranderd worden.

Dus ging mijn lief voor mij aan het werk, maar helaas zonder afdoende resultaat.


Uiteindelijk nog maar 1 oplossing: een andere standaard-template kiezen van blogspot.com.
En dat hebben we gedaan. Maar uiteraard wel nog het een en ander aangepast en dat zal de komende dagen wel meer worden.

Wat de inhoud betreft: ik zit niet zo heel lekker in mijn vel. Misschien door de warmte (oververhitting, uitdroging) misschien door iets lichamelijks.. weet het niet zo goed. Maar het gaat niet helemaal fijn. En daarmee heb ik dus ook niet echt inspiratie. Uiteraard wil ik toch regelmatig de inhoud verversen, dus dan maar om te zeggen dat ik eigenlijk even niets te zeggen heb!

Daarnaast hebben we nog de complicatie dat onze router stuk is en daarmee de mogelijkheid om samen achter de computer op het internet te zitten.. Maar dat zou binnen een paar dagen wel opgelost moeten zijn.

De komende week hebben we het in elk geval wel weer druk. Woensdag is mijn lief jarig en donderdag gaan we klussen in huis met Franz en Belladonna. Vier bloggers in verzengende hitte aan het werk! Dat is toch in elk geval wel een blog waard.

Verder hoop ik dat ik deze week op kraamvisite mag. Annie en Mart verwachten sinds gisteren een tweede kindje... Spannend!


woensdag, juli 19, 2006

PNVD

Het land is in rep en roer.

De Partij voor Naastenliefde, Vrijheid en Diversiteit mag gewoon bestaan. De naam van de partij is prachtig en zou direct op mijn steun kunnen rekenen, ware het niet dat het programma niet gaat over naastenliefde en vrijheid van alle burgers, jong en oud.

Nee, het programma van deze partij gaat over het goedkeuren van naastenliefde van oude mannen voor jonge kinderen. En over de vrijheid die oude mannen hebben om met jonge kinderen seksuele omgang te hebben.
Diversiteit, ook al zo'n mooi woord, impliceert geen tolerantie tegenover een ieder die anders is, nee diversiteit betekent bij deze partij dat je niet alleen seks met volwassenen kunt hebben, maar ook met kinderen en dieren.

In eerste instantie kon ik wel begrip hebben voor de uitspraak van de rechtbank dat ook deze partij bestaansrecht had. Dat zijn nl. rechten die voortvloeien uit democratie en die rechten zijn voor mij heel belangrijk. Dat zij in hun programma wetswijzigingsvoorstellen doen, dat doen alle partijen. Dat deze voorstellen walgelijk zijn, tsja dat resulteert hopelijk in heel weinig stemmen.

Toch ben ik van mijn tolerante houding terug gekomen. Stel dat er een partij wordt opgericht die vindt dat het doden van mensen onder bepaalde omstandigheden gelegaliseerd moet worden, of die vindt dat allochtonen bij strafbare feiten gevierendeeld kunnen worden, dan hoop ik toch aan dat deze partijen niet het recht krijgen om zich op te richten.

Het gaat hier nl. niet gewoon over wetswijzigingen. Nee, het programma bestaat enkel en alleen uit het legaliseren van algemeen aanvaardbare strafbare feiten.
Zij schermen vast met het feit dat vroeger ook homoseksualiteit strafbaar was en dat dat nu ook algemeen aanvaard is. Dat argument van hen is uiteraard zo te weerleggen. Homoseksualiteit gaat over contact tussen twee volwassen individuen. Twee mensen met een eigen verantwoordelijkheid en de kennis en inzicht om voor zichzelf een bewuste beslissing te maken.

Kinderen mogen deze verantwoordelijkheid niet dragen. Zij moeten kunnen genieten van het leven en kunnen vertrouwen op oprechte naastenliefde van volwassenen. En weten dat volwassenen het beste met hen voor hebben en niet met zichzelf.

En hoe de PNVD uitlegt dat ook seks met dieren voor beide partijen een fijne en bewuste bezigheid is.. Ik zou niet weten!

Toch kun je denken: Deze partij zal niet veel stemmen krijgen en uiteraard nooit de grootste worden. Maar stel dat deze partij 1 zetel zou krijgen (dat is niet zo'n heel onmogelijke gedachte), dan heeft een pedoseksueel zeggenschap in de Kamer, het recht om zich uit te spreken en vier jaar lang de mogelijkheid om zich in de media te uiten.

Deze mensen zijn uitstekende manipulatoren en kunnen slachtoffers van seksueel misbruik enorm traumatiseren en verwarring oogsten. Want zelfs als de wet niet is aangepast ter hun faveure, dan toch zullen zij schermen met het feit dat zij een wetsvoorstel aan het ontwerpen zijn en daarmee slachtoffers het gevoel geven dat wat zij als traumatiserend hebben ervaren, straks een legale activiteit wordt.

Niet de pedoseksuelen moeten beschermd worden in deze, nu moeten de slachtoffers van eerder misbruik en de kinderen en dieren beschermd worden!

Om deze reden heb ik een petitie getekend die het verzoek doet aan de De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal en,de vaste kamercommissie van het Ministerie van Binnenlandsezaken en Koninkrijks relaties ter voorkoming van legalisatie van deze partij.

Op het forum van de PNVD, kwam ik de volgende reactie van een partij-sympatisant tegen, die eigenlijk precies verwoordt voor mij waarom deze partij moet worden verboden:
Of ze nu wel of niet serieus genomen zullen worden in die situatie, het is ze dan toch maar gelukt en dat is dan toch wel een bijzondere prestatie. Vergeet niet dat het dan een eerste stap betekent in wellicht een nieuwe richting. Met andere woorden: het zal niet direct een effect teweegbrengen, maar een nieuwe trend is dan wel gezet. En vergeet ook niet dat het een bepaald signaal af zal steken naar het buitenland.

dinsdag, juli 18, 2006

Layout Isis

Aangezien dit blog toch al niet leesbaar was voor de blinde medemens, ga ik ervan uit dat het een ieder is opgevallen dat de layout van mijn blog is veranderd.
Ik ben zelf nog niet helemaal tevreden, maar het komt wel in die richting waarvan ik denk: ja, dat is nou precies Isis' stijl (lees: Merie's stijl).

Helaas heb ik moeten constateren dat ik door de nieuwe layout al een paar reguliere bezoekers aan het kwijtraken ben. Dat heeft natuurlijk alles te maken met schermresoluties, maar feit blijft dat ik nu al van verschillende kanten heb gehoord, dat mijn blog niet meer leesbaar is.

Ik heb mijn lief natuurlijk niet voor niets ;-) En ik zal hem heel lief vragen een scriptje te schrijven waarmee alles weer wordt opgelost!

Dus: Birdy Num Num en anonymous M. te C., even geduld! Het wordt opgelost.

En nu moet ik echt rennen naar mijn werk....

Vrouwen en kinderen eerst (I)

Omdat het al weer een aantal dagen geleden is dat ik geschreven heb, even een heel klein stukje!
Ik moet echter opschieten, want ik moet me nog douchen, aankleden en naar de bus binnen het komend half uur.. Arbeid roept!

Zojuist ontdekte ik echter dat wij (Felix en ik) dagelijkse bezoekers hebben van ons blog. Om deze bezoekers in elk geval niet te veel teleur te stellen, dus alvast een inleiding op waar ik vanavond over verder zal schrijven.

Want zojuist las ik via surfen op Google Nieuws het volgende stukje:

ALEPPO (ANP) - Vrouwen en kinderen krijgen voorrang bij het opstellen van de passagierslijsten voor de vliegreis van de Nederlandse Libanon-evacués. Na een busreis naar het Syrische Aleppo vertrekken maandagavond en - nacht twee groepen vluchtelingen naar Nederland.

Als ik vanavond terug ben van werk en een bbq bij mijn oud-collega, zal ik uiteenzetten waarom ik twijfel of dit wel de juiste manier van evacueren is..

Wordt vervolgd dus..

zondag, juli 16, 2006

Seksdagboek nodig?

AMSTERDAM - Om de details van een wilde nacht tijdens zijn tour niet te vergeten, schrijft de 32-jarige Robbie Williams alles in zijn geheime seksdagboek op. In het boek vermeldt de womanizer namen, telefoonnummers, adressen en bedprestaties van de dames.
Een bron vertelde de Britse krant Daily Star: "Robbie heeft zoveel one night stands gehad, dat hij niet meer weet met wie hij allemaal het bed gedeeld heeft. Daarom besloot hij een boek bij te houden waarin alle details te vinden zijn. Het dagboek helpt hem zijn geheugen op te frissen. Als hij dan de volgende keer weer in die stad moet optreden, kan hij precies zien bij welke beauty hij langs moet gaan."

Felix en ik hebben al eerder zitten fantaseren hoe dat nou zou zitten met het seksleven van Robbie Williams. Niet zozeer over hoe en wat hij zou presteren maar meer over berekeningen wat betreft het aantal vrouwen waar hij wel of niet seks mee heeft en hoe vaak hij wel of niet seks kan hebben.

Wij hebben nl. een DVD in bezit van zijn concert in Knebworth, Engeland. Hij gaf hier drie concerten waar elke avond 100.000 mensen naar kwamen kijken. En daar begon onze berekening:

In drie dagen zagen dus 300.000 mensen zijn concert.
Wij gokken het er op dat 75% daarvan vrouwen zijn.
Dat betekent dat er dus 225.000 vrouwen aanwezig waren.
Wij schatten dat van de vrouwen zo'n 60% (wij blijven voorzichtig) wel een nacht met Robbie door willen brengen.
Dat betekent dat er op die drie avonden zo'n 135.000 vrouwen waren die willig waren voor een nachtje rollebollen.

Stel: Robbie neemt vanaf dat moment elke avond 1 van de dames mee naar huis, dan is hij bijna 370 jaar (!) bezig om al deze vrouwen tevreden te stellen.

En dan hebben we het nog steeds maar over drie concerten op 1 locatie in Engeland. En vergeten we alle andere concerten in de rest van de wereld.

Dus eigenlijk hoeft Robbie geen seksdagboek bij te houden. Misschien wel om de herinnering aan al die vrouwen levend te houden. Maar toch zeker niet om er voor te zorgen dat hij de volgende keer weer terug komt bij die vrouw. Alsof er niet genoeg vervangsters liggen te wachten op hem! Daar trapt Isis niet in.

Nee, Robbie is een van die weinig gelukkige mannen die zo'n seksappeal heeft dat hele bevolkingsgroepen zich gewillig storten op hem. En... Isis vindt hem ook wel lekker!

Maar... Is Robbie echt gelukkiger dan de melkboer?

donderdag, juli 13, 2006

Hellinger: Familieopstellingen

In deze tijden van drukte, veel moeten en stress, ontkom je er niet aan, om soms, als je er even de tijd voor neemt, jezelf een of meerdere vragen te stellen.
Als ook jij een of meerdere van onderstaande vragen herkent en daar antwoord op zou willen, dan is het misschien tijd dat Bert Hellinger op je pad komt:

Want, wil je

Beter in je energie komen, weten wat je zelf kunt doen om minder vermoeid te zijn?
Groeien in je persoonlijke ontwikkeling?
Meer met jezelf in contact zijn?
Je relatie verbeteren of verdiepen?
Een stap verder zetten in je loopbaan?
Wat tot nu toe niet gelukt is, nu eens eindelijk wel veranderen?
Iets doen met dat sluimerende gevoel van 'dit is het nèt niet helemaal'?
Ontdekken wat er voor jou echt belangrijk is?

Dan zou je de antwoorden kunnen vinden door middel van familie-opstellingen.

Bert Hellinger is een Duitser en geboren op 16 december 1925. Hij studeerde filosofie, theologie en pedagogiek. Er is over deze man waarschijnlijk een heleboel te vertellen. Maar het belangrijkste is dat hij ontdekt heeft dat geheimen, gebeurtenissen en verdriet binnen een familie resulteren in verstrikkingen bij latere generaties. Hij heeft hier een heleboel boeken over geschreven en hij heeft de term "familie-opstellingen" geïntroduceerd, die door heel veel instituten/mensen/bedrijven in workshopvorm worden gegeven.
Als ervaringsdeskundige kan ik zeggen dat dat het effect van familie-opstellingen groot en vooral bijzonder is.Zelf heb ik een aantal familie-opstellingen meegemaakt. En ik zal in mijn eigen woorden proberen uit te leggen wat dat is en hoe dat gaat.
De groep die de workshop volgt, bestaat meestal uit 8 tot 12 deelnemers. Een aantal van hen heeft een "hulpvraag". Zo'n vraag kan zijn: hoe kom ik van mijn moeheid af? waarom ben ik altijd zo verlegen en onzeker? hoe komt het dat ik mijn verdriet wegeet? hoe komt het dat ik nooit een goede partner tref? Eigenlijk gewoon alle vragen waar je mee zit en waar je iets aan wilt doen.

Alle deelnemers nemen plaats in een kring. Dan roept de trainer iemand naar voren die daar is om een hulpvraag op te lossen. De trainer houdt met deze deelnemer een kort inleidend stukje om de hulpvraag duidelijk te krijgen en vraagt hem naar feiten binnen de familie, zoals: uit hoeveel mensen bestaat je gezin? de hoeveelste in het gezin ben jij? weet je bijzondere gebeurtenissen uit het leven van je ouders? Geen empathische vragen, alleen maar feiten.

Naar aanleiding van het verhaal, stelt de trainer een opstelling voor. Bijvoorbeeld, de deelnemer en zijn ouders. Dan kiest de deelnemer uit de andere deelnemers iemand uit om voor zichzelf te staan, iemand voor zijn moeder en iemand voor zijn vader. Op gevoel plaatst de deelnemer die mensen in de ruimte op en gaat weer zitten. De drie mensen die nu in het midden staan, hebben de energie overgenomen van de familie en op onverklaarbare wijze voelen zij de gevoelens van degenen waarvoor zij daar staan.

De trainer zal hen vragen naar wat zij voelen en wat zij zouden willen doen. Sommigen voelen zich erg ongemakkelijk en zouden het liefst weggaan, anderen voelen zich eenzaam, anderen voelen zich klein, anderen voelen zich moe en gaan het liefst liggen, een ander zal een groot gelukkigheidsgevoel ervaren en het is ook mogelijk dat je zo vrolijk wordt, dat je niet kunt ophouden met lachen.. Het is dus zo, dat er dynamiek ontstaat met de mensen zelf en tussen de mensen.

Naar aanleiding hiervan probeert de trainer een opstelling te vinden dat voor iedereen goed voelt. Daarvoor zijn vaak meer mensen nodig. Bijvoorbeeld een overleden grootmoeder of een ongeboren kind.

Vanuit de familie-opstellingen worden trauma's uit het verleden zichtbaar en krijg je meer inzicht in wat er in het heden gebeurt.

Zelf heb ik de familie-opstellingen gevolgd bij De Meedenkers, Luuc en Marja. Ik heb hen ervaren als erg zorgvuldig en liefdevol. Het heeft mij veel inzicht gegeven en daarmee ook veel meer begrip voor wat er met mij en onze familie is gebeurd. Daarmee heb ik veel achter kunnen laten en er veel energie voor terug gekregen.

Luuc heeft mij ook een mooie metafoor meegegeven over een familie: een familie zou je kunnen zien als een mobiel zoals boven een wieg. Een mobiel heeft een boel takken en aan elke tak zwengelt iets. Op het moment dat er bij een van de takken een dingetje wordt weggehaald, is de hele mobiel uit balans. Ook de takken die ver weg hangen. Nadat de mobiel een tijdje uit balans is geweest, zal deze weer rustig gaan hangen, maar hij is nog wel uit balans. Als je het dingetje weer ophangt, dan zal de mobiel weer wiebelen, maar uiteindelijk komt hij weer in balans te hangen. Zo is het ook met families: iedereen heeft recht op zijn plekje. Op het moment dat dat uit balans is, zal de familie doorgaan, maar is toch een beetje gehandicapt. Door familie-opstellingen kan iedereen zijn plek terug krijgen, ook diegenen die niet meer leven of door bijvoorbeeld een miskraam, nooit geleefd hebben.

Ik denk dat een familie-opstelling een cadeautje voor jezelf kan zijn. Maar ook broodnodig om ervoor te zorgen dat je de verstrikkingen niet doorgeeft aan je partner of aan je kinderen.

woensdag, juli 12, 2006

Fotoraadsel

Rara..

Wat zie je op bovenstaand plaatje??

a. Mannen die oefenen voor dwergwerpen op de komende Gaylympics?
b. Een stelletje mongolen die genocide vereren?
c. modellen die wachten voor de catwalk om de nieuwe zomerlijn van Zeeman te showen?
d. Italiaanse voetballers die na de overwinning op de cup hun nieuwe voetbaltenue passen?


Dit zijn Mongolen die op bijzondere wijze hun nationale held Dzjengis Khan eren, omdat hij 800 jaar geleden het Mongoolse Rijk stichtte: van Europa tot de Stille Oceaan.
Deze man heeft het zonder hulp van atoombommen, lange-afstandsrakketten en gaskamers het voor elkaar gekregen om tijdens zijn tochten naar China, Rusland en Perzië zo'n 5 miljoen mensen te doden. En ja, daar hoort uiteraard een feestje bij!

Dzjengis Khan, zijn eigenlijke naam was Temudjin, wordt in 1167 geboren als bastaardzoon van een Mongoolse Vorst. Deze wordt echter kort na de geboorte van zijn zoon vergiftigd door de Tartaren. Dzjengis Khan wordt op 33-jarige leeftijd hoofd van zijn nomadenstam en na enkele succesvolle veldtochten wordt hij op 40 jarige leeftijd verkozen tot hoofd van alle stammen in Mongolië. Hij krijgt dan ook de naam Dzjengis Khan, die zoveel betekent als Universele Heerser.

Het lukt hem om alle nomadenvolken te verenigen tot een volk: de Mongolen. In die tijd begint hij aan de opbouw van een enorm leger, waarmee hij in 1207 voor het eerst ten strijde trekt tegen China. Spoedig zouden ook Afghanistan, Pakistan, Iran en Turkije overwonnen worden.
In de jaren die volgen lukt het Dzjengis Khan uit te groeien tot de onbetwiste heerser van het grootste wereldrijk uit de geschiedenis. Hij weet op onnavolgbare wijze de zwakke punten van zijn veel sterkere tegenstanders uit te buiten. Door zijn doorzettingsvermogen, zijn organisatorische talenten en de bijna feilloze wijze waarop hij zijn militaire en civiele medewerkers uitkoos, creëerde hij een hechte militaire eenheid. De basis van zijn rijk was zo stevig dat z’n zonen kans zagen de veroveringen van hun vader met succes voort te zetten. Het Mongolenrijk der Gouden Horde strekte zich in de 13e eeuw uit van Vietnam tot aan de poorten van Hongarije.

Bruce Childsteen

Een aantal lezers van mijn blog heeft qua muziekkeuze een voorkeur (laat ik dat mild uitdrukken) voor Bruce Springsteen.


Alhoewel ik het rockgehalte van The Boss wel kan waarderen, kan ik hem niet anders zien dan een vieze, oude man.

En dat heeft met een zeer grote hit van hem te maken: I'm on Fire.

Hey little girl is your daddy home
Did he go away and leave you all alone
I got a bad desire
I'm on fire
Tell me now baby is he good to you
Can he do to you the things that I do
I can take you higher
I'm on fire
Sometimes it's like someone took a knife baby
edgy and dull and cut a six-inch valley
through the middle of my soul
At night I wake up with the sheets soaking wet
and a freight train running through the middle of my head
Only you can cool my desire
I'm on fire

Als ik dit lied hoor, kan ik telkens maar 1 ding denken: waar blijft die persoon met dat mes en die cargotrein..

Ik blijf het ongelooflijk raar vinden dat zo'n lied, zo'n hit kan worden. En voor zover ik weet is dat ook zonder enorme rellen gebeurd. Maar ik weet er ook niet veel van.

Aangezien mijn fellow-bloggers meer interesse tonen in het leven en gedachtegoed van Boss Bruce, ben ik reuze benieuwd of zij weten hoe Bruce deze tekst bedoeld heeft en hoe hij denkt dat dit lied geinterpreteerd wordt door de luisteraars en fans.

Inmiddels is hij uit de top 10 van pedoliedjes van Stichting Martijn, maar hij is enige tijd geleden een van de lijstaanvoerders geweest.... Voor zover ik weet is dat niet het doel van Springsteen geweest, maar zoals ik al eerder zei, ik weet er ook niet veel van.....

dinsdag, juli 11, 2006

Kanjer I en II

Benieuwd hoe lekkere mannen eruit zien:

Klik hier maar eens:

Lief hè?

Liefdevolle Isis

VERHAALTJE VOOR HET SLAPEN GAAN

Op de eerste dag dat de aardgod Geb zich verenigt met Noet, de godin van de hemel, wordt Osiris geboren. Hij wordt de eerste koning van Egypte, een rechtvaardig heerser die wetten opstelt voor zijn volk.
Hij kent niet alleen de roem maar ook de afgunst.
Zijn werk als koning zorgt ervoor dat hij veel moet reizen. Na een van zijn reizen wordt Osiris op een feestmaal onthaald door 72 samenzweerders die onder leiding staan van zijn broer Seth. Tijdens dit maal toont Seth een prachtige, rijk versierde kist. Nadat iedereen de kist heeft bewonderd, belooft Seth de kist aan diegene te schenken die erin past. Allen proberen de kist. Echter, het blijkt dat niemand past, niemand….tot het Osiris' beurt is. Hij stapt in de kist en strekt zich erin uit. De kist heeft precies zijn maat. De samenzweerders drommen samen om de kist, spijkeren de deksel vast en werpen de met lood overgoten kist in de Nijl. Isis hoort wat haar echtgenoot is overkomen en rouwt.

Na Osiris´ dood regeert Seth als een wrede heerser over Egypte.

Isis vlucht en verbergt zich in de delta van de Nijl. Intussen is de kist met het lichaam van Osiris door de golven op de kust van Byblos geworpen. Een jonge ceder omsluit hem en groeit uit tot een prachtige, grote boom.

De koning van Byblos bewondert de boom, hakt hem om en stut met de stam het dak van zijn paleis. Goden en demonen verspreiden dit bericht en zo komt het Isis ter ore. Om ervoor te zorgen dat zij, een godin, het paleis binnen kan komen, verzint Isis een list.
Zij gaat naar Byblos en zet zich neer aan de voet van een bron. Ze spreekt met niemand maar omringt de dienaressen van de koningin met zorg. Als de koningin haar dienaressen ziet, laat zij Isis komen en neemt haar in dienst. Zij krijgt als taak de baby van de koningin te verzorgen.

's Nachts verandert Isis zich in een zwaluw en vliegt zij om de pilaar met het lichaam van Osiris. De koningin bespiedt haar en ontdekt Isis ' ware aard.

Bang de godin te hebben beledigd, biedt de koningin Isis aan iets uit het koninkrijk tot het hare te maken. Isis kiest de met houtsnijwerk versierde, cederhouten pilaar uit het paleis en hakt deze met volle kracht doormidden. In de pilaar zit de kist met het lichaam van Osiris.. Zij plaatst de kist in een boot en vaart weg.

Tegen de morgen steekt er over de rivier de Phaidros een gure wind op; Isis ontsteekt in toorn en laat het water van de rivier in haar bedding verdampen. Dan opent zij de kist en kust haar overleden echtgenoot. Isis verbergt de kist met het lichaam van Osiris in het riet van de Nijl.

Jagend bij het licht van de maan, vindt Seth de kist. Hij snijdt het lichaam in veertien stukken en werpt deze in de Nijl. Het lichaam van Osiris wordt door De Nijl verspreidt.

Als Isis de lege kist ontdekt, doet zij haar uiterste best de lichaamsdelen weer te vinden. Zij vindt ze allemaal, op één na: zijn mannelijk lid. Het symbool van zijn vitaliteit is verloren. Isis legt de overgebleven stukken op de grond.
Het lukt haar om Osiris met behulp van haar toverkracht een kind te laten verwekken, Horus.

Na zijn geboorte verbergt zij Horus nabij Boeto in de moerassen van de delta van de Nijl waar hij op magische wijze door 7 giftige schorpioenen wordt beschermd.

Als Isis bij Osiris terugkomt, balsemt en mummificeert zij haar echtgenoot.

Wanneer Horus volwassen is bezoekt hij Seth. Hij eist als rechtmatig opvolger de troon op. Seth weigert de eis. Pas na een lange strijd verslaat Horus zijn oom en volgt hij zijn vader Osiris op als Koning der Levenden.

Stemcomputers

Verhef je stem voor een controleerbare uitslag!-www.wijvertrouwenstemcomputersniet.nl

maandag, juli 10, 2006

Sluwe Isis

VERHAALTJE VOOR HET SLAPEN GAAN


Isis wil de oppergod Re zijn geheime naam ontfutselen.
Want wanneer zij die geheime naam zou weten, zouden zij en haar zoon Horus verheven worden tot hetzelfde niveau als Re. En macht daar draait het om op de wereld en in het universum.
Re, als zonnegod, maakt elke dag een reis boven de aarde, zoals de zon dat ook doet. Maar Re is al oud en sukkelt zo nu en dan weleens in slaap.
En dat is het moment waarop Isis heeft gewacht!
Re valt in slaap met zijn mond open en kwijlt een beetje op de aarde.
Meteen pakt Isis het kwijl en wat zand dat eromheen ligt, kneedt dat samen en met haar toverkracht maakt ze er een slang van.
Ze laat de slang achter op de plek waar Re altijd even gaat rusten.
En wat Isis wilde, gebeurt ook.
Re gaat zitten op de plaats waar de slang zich bevindt en wordt gebeten.
Hij voelt een pijn door zich heen gaan die de ergste van alle pijnen is en hij is erg bang.
Hij heeft niet gezien waardoor hij gebeten is, maar hij weet zeker dat het geen schepsel is geweest dat hij zelf gemaakt heeft (want Re is ook de schepper van het leven op aarde).
Re vlucht naar de hemel en vraagt alle goden om hulp.
Hij klaagt dat hij zo'n pijn nog nooit gevoeld heeft.
Maar niemand kan hem helpen.
Dan verschijnt Isis op het toneel.
Ze toont enorm veel medeleven en de zonnegod krijgt weer hoop.
Misschien kan Isis hem wel genezen?
Natuurlijk kan ze dat, maar alleen in ruil voor zijn geheime naam.
Re baalt daar een beetje van en hij begint een heleboel andere namen van hem te noemen.
Isis, slim als ze is, heeft dat natuurlijk door en laat de pijn alleen maar erger worden. Uiteindelijk zwicht Re en vertelt haar zijn geheime naam.
Isis geneest hem daarna direct met een speciale bezweringsformule.
Wat de geheime naam is, vertelt het verhaal niet. Dat weten nu alleen Isis, Horus en Re.


  Wat een slimme, sluwe manipulerende donder is die Isis! En in tegenstelling tot vele seksegenoten, kan ze ook geheimen houden, want de naam is nog steeds niet bekend..

  Maar lieve kijkbuisvriendjes en vriendinnetjes: wij weten best wel dat de geheime naam Re(pelsteeltje) is!

  Dé Commander

  Speciaal voor space cadet Franz: een echte commander die houdt van Bowie:

  En het leukste is nog wel: hij houdt een blog bij!

  Dus Franz, wil je op de hoogte houden wat Commander Todd bezig houdt:
  Lees op: http://www.myspace.com/commander_todd

  zondag, juli 09, 2006

  Baha'i - proloog

  Al een tijd worstel ik met allerlei vragen rondom religie, het bestaan van God, het ontstaan van de aarde. Als katholiek opgevoed meisje heb ik toch altijd geprobeerd deze antwoorden via het Katholieke geloof te vinden. Maar ben daar uiteindelijk nooit in geslaagd.
  Want uit de geschiedenis van De Kerk waarin oorlog, intrige, doodslag en hypocrisie de hoofdthema's zijn, kan toch alleen geconcludeerd worden dat zij het licht niet hebben gezien en daarmee dus de waarheid niet in pacht hebben?

  Toch ga ik zo af en toe nog wel naar de kerk. Maar dan alleen als de dienst door jongeren is voorbereid. Dat sust mijn geweten, want dan voelt het toch alsof de dingen die ik hoor door eerlijke en oprechte gelovigen worden gedeeld met mij.

  Mijn laatste bezoek aan de kerk was met Pinksteren. De dienst was voorbereid door de jongeren, maar werd uiteindelijk toch voorgegaan door de pastoor. Wij "vierden" dat de heilige geest over ons heen was gekomen. En inderdaad kreeg ik een soort van inzicht dat mij heel emotioneel maakte in de kerk. Ik was met twee vriendinnen die moeten hebben gedacht dat de woorden en muziek mij erg raakten.

  Maar niets was minder waar. Het inzicht dat ik kreeg, was inderdaad heel sterk en heel intens. Het was het inzicht dat De Kerk complete onzin predikte. Dat het niet klopte en dat ik zo erg te doen had met allen die daar zaten en kritiekloos geloven en aannemen wat er verteld werd.

  Het was een mooie dienst. De pastoor kreeg de geheel volle kerk aan het dansen met het spontaan ingezette 'happy days' door het koor. Al die grijsblauwe hoofden die gingen staan, gingen klappen en zingen, dat was mooi. En toch had ik mijn "inzicht".

  De eerste vraag die beantwoord moet worden is natuurlijk waarom ik verdrietig werd en mij niet bevrijd voelde.

  Ik voel/weet dat er meer is dan wat mijn ogen zien/wat mijn handen voelen en wat de wetenschap kan verklaren. Maar ik wil zo graag weten wat het is dat ik niet voel/zie of weet. Ook al was ik altijd gezond kritisch tegenover De Kerk, ze hadden altijd overal een reden of oorzaak voor. Dat was makkelijk, want als ik het onzin vond, dan nam ik het als onzin aan, had ik er geen eigen mening over, dan nam ik aan wat De Kerk zei. Ik pikte er dus gewoon mijn krenten uit de pap uit.

  En nu kon dat niet meer. Ik voelde dat De Kerk het niet was en dat ik ze niet kon vertrouwen in wat mij door hen verteld werd. En dat maakt mij leeg, heel leeg en verdrietig.

  Het heeft echter niet mijn geloof gebroken. Integendeel, misschien is het wel sterker geworden, alleen bestaat er nu geen instituut meer waar ik kan leren en herkenning kan vinden.
  En daar heb ik dan wel weer behoefte aan.
  Ik ben niet zo dwalende dat ik mij gelijk door de eerst voorbijkomende charlatan zal laten inpakken, maar ik ben wel zoekende.

  Mijn lief komt uit een bewust atheistische familie. Zijn opa en oudoom (de bekende schrijver A.M. de Jong) hebben er in hun leven bewust voor gekozen afstand te doen van de kerk. Misschien was dat voor hen de uitkomst. Voor hun nazaten en geliefden bleef er nog steeds de zoektocht.

  De weduwe van zijn opa woont en leeft al jaren bij Sai Baba in India. Zijn moeder wordt altijd emotioneel bij katholieke gebeurtenissen en zijn tante is actief in de Baha'i-gemeenschap.

  Dat laatste heeft mij vanaf het moment dat ik erover hoorde, altijd al geboeid en bezig gehouden. Ik denk dat het moment is aangebroken om mij hier kritisch in te gaan verdiepen.
  Vandaag is Stap 1 gekomen. Misschien blijft het bij enkel bij een proloog, misschien volgen er meer hoofdstukken...

  "Laat niemand zich erop beroemen dat hij zijn vaderland lief heeft maar eerder dat hij de wereld liefheeft". Een bahá'í is een wereldburger, hij is in de welvaart van de gehele mensheid geïnteresseerd."
  "Een echte bahá'í streeft er dag en nacht naar om vooruit te komen op het pad van vervolmaking. Het is zijn vurigste wens om zo te leven en te handelen dat de wereld door hem rijker en lichter wordt... Het is zijn levensdoel om zich zo te gedragen dat hij de oorzaak van blijvende vooruitgang wordt."

  Maria Magdalena interviewen? Dat kan!

  (bron: BN De Stem d.d. 22/06/1973)

  Donderdag 22 juni 2006 - ROOSENDAAL – Eind dit jaar gaan onze ogen eindelijk open. Dan weten we dat we niet alleen zijn en worden omringd door buitenaardse wezen en hun ruimteschepen. Althans, daarvan is zelfbenoemd paranormaal genezer Bas Veraart uit Roosendaal overtuigd.

  Veraart zegt de waarheid al langer te kennen. Door zijn paranormale gaven begeeft hij zich op een hoger niveau en ziet hij de wezens al langer. Sterker nog, een maand of drie geleden stonden er zo’n dertig in zijn rijtjeswoning. „Om zichzelf bekend te maken en met mij via telepathie te communiceren.“ En nee, zijn vrouw had ze niet gezien. Want zij beschikt niet over zijn gaven.

  Volgens Veraart stamt de wereldbevolking af van ruimtewezens, de zogeheten Anicai. Ze stichtten Atlantis, maar dat rijk ging ongeveer vijftien eeuwen geleden ten onder. Sindsdien regeren dertien families de aarde. Onder hen zijn de familie Bush, Rice, Rockefeller en het Vaticaan. Ze houden de wereldbevolking dom en onwetend zodat die er niet achter komt dat de ruimtewezens nog altijd onder ons zijn.

  „Ze hebben dat eeuwenlang gedaan via godsdienst. Ja, precies. Meneer pastoor hield ons onwetend. Toen de macht van de Kerk afbrokkelde, hebben ze via verplichte inentingen in onze jeugd chips in ons lichaam gebracht. Ik heb die chip met mijn gaven uitgeschakeld.“
  In combinatie met een chemisch goedje dat door de Nederlandse regering en geheime diensten regelmatig over ons heen wordt gestrooid met vliegtuigen, wordt het gewenste resultaat bereikt. Want ook die zitten volgens Veraart in het wereldwijde complot van de Illuminati.

  „Onze democratie is een nepdemocratie. We krijgen wel steeds een nieuwe regering, maar die zet gewoon het oude beleid voort. En dat beleid wordt bepaald door de multinationals.“
  Toch gloort er hoop. De verschillende ruimtevolken gaan ons redden. Van onze grote milieuproblemen en de macht van de Illuminati. Nu nog begeven ze zich in de vijfde dimensie en kunnen we hun vele wolkschepen (soms zo groot als heel Nederland) die rond de aarde cirkelen niet zien. Maar dat verandert aan het einde van dit jaar. „Dan worden ze langzaam voor iedereen zichtbaar en kennen we de waarheid. Dat moet geleidelijk, want anders breekt er wereldwijd paniek uit.“ Dat is volgens Veraart de reden dat de dertien families niet in een keer door de ruimtewezens uit de weg geruimd worden.

  Veraart stelt zijn opleiding als paranormaal genezer bij het Integraal Medisch Centrum aan de Brugstraat te hebben gehad. Van niemand minder dan Maria Magdalena (die wordt gezien als de vrouw van Jezus). Ze is gereïncarneerd en heeft Roosendaal als woonplaats uitgezocht. „Wil je haar interviewen? Dat kan hoor. Ook Jezus is er, alleen zie je hem niet omdat hij als geest aanwezig is.“
  Maar waarom zitten beiden niet in meer voor de hand liggende plaatsen zoals Rome en Jeruzalem? „Daar zal wel een bepaalde reden voor zijn geweest.“

  Heeft Bas Veraart niet te veel fantasy- of science-fictionboeken gelezen? Of spoort hij niet helemaal? „Ik ben geen fantast. Ik check alles goed. Ik vind het prima dat mensen sceptisch zijn. Ik wil ze ook niets opdringen. Ieder moet voor zich maar bepalen of het waar is wat ik zeg.“

  O ja, nog even over het internationale terrorisme. Dat is helemaal niet van moslimextremisten maar komt regelrecht uit de koker van George Bush. „Hij heeft de Twin Towers opgeblazen. Die vliegtuigen konden die schade niet veroorzaken. Het terrorisme is uitgevonden om mensen bang en onwetend te houden. Dat is simpelweg in plaats van de godsdienst gekomen, die hetzelfde doel nastreefde.“

  Catan-oproep

  Even een oproepje aan iedereen die graag Catan speelt:
  Op
  http:\\games.asobrain.com kun je online Catan spelen.

  Er zijn dan twee opties:

  Non-Ranking:

  De spelletjes die je speelt zijn volledig vrijblijvend en je kunt ervoor kiezen om alleen met robots te spelen en niet met echte mensen.

  Ranking:
  De spelletjes die je speelt, tellen mee voor een persoonlijke score. Dat is leuk want dan kun je je eigen kwaliteit meten aan die van anderen. Er is een 'ranking'-lijst en uit eigen ervaring weet ik dat dat wel een extra dimensie geeft aan het spelletjes spelen. Want winnen levert dan uiteindelijk ook iets op: nl. een hogere score. Nadeel is dat je wel altijd met echte mensen moet spelen en niet met robots.

  Het is verder zo dat je op deze site een eigen 'clan' kunt creeëren. Dat is dan een eigen groepje, dat meer mogelijkheden heeft en waar je eigen wedstrijden mee kunt hebben.
  Voordat je in zo'n groepje mag deelnemen, moet je 50 Ranking-games hebben gespeeld.
  Dus als je nu gemiddeld per dag twee spelletjes doet (ongeveer drie kwartier per dag dus) dan kunnen we over een maand een 'clan' beginnen met allemaal mensen die we kennen! Leuk he??
  Een 'clan' bestaat uit minimaal 5 mensen en maximaal 10! En er kan per IP-adres (dus per computerverbinding) maar 1 deelnemer zijn...

  Maar hier dan mijn oproep: Wie wil er mee doen met een echte Catan-Clan???

  Als je geinteresseerd bent en nog vragen hebt, contacteer mij gerust! Ik leg je alles uit.
  En als je al meer dan 50 Ranking-games hebt gespeeld, laat het me dan ook even weten.

  Tot catans?

  Update

  Dat is alweer een tijdje geleden..
  Nu ik al van diverse kanten commentaar heb gekregen dat ik mijn blog niet up-to-date houd, geef ik mijzelf gewonnen. Ik ga weer iets schrijven.
  Heb alleen absoluut geen inspiratie!

  Deze week is eigenlijk het echte gewone leven na de vakantie weer begonnen. Op het werk zit ik er weer in en ook thuis gaat nu alles zijn gangetje. We zijn nog wel steeds bezig in huis. Hebben afgelopen weekend nog een tv-meubel en cd/dvd-kastje in elkaar geknutseld en gisteren nog een soort barretje als afscheiding tussen keuken en woonkamer. Mijn huisje begint nu echt ONS thuisje te worden! Er is nog weinig in huis dat eraan herinnert dat ik hier ooit alleen woonde. We wonen nu echt samen. Dat voelt goed en ziet er vooral erg gezellig uit!

  Nu moet er vooral nog behangen worden! Gelukkig is mijn oudste broer echt fantastisch en wil hij een dagje in zijn vakantie opofferen om bij ons te helpen klussen! Mijn zwager vindt dat dan weer zo'n gezellig idee, dat hij dan ook langs wil komen om te helpen (lees: zorgen voor de inwendige mens). Ja, ik ben dat verwende kleine zusje dat in elk gezin voor schijnt te komen!
  Nu alleen nog even concreet een datum prikken en hopen op mooi weer, dat we dan na afloop de afloop kunnen vieren met een bbq'tje of zo..

  En als het dan thuis helemaal gezellig is, dan moet ik toch ook eens hard gaan werken om mijn eigen bedrijfje van de grond te krijgen. De belastingdienst schijnt er meer vertrouwen in te hebben dan ik, want de blauwe enveloppen weten mij goed te vinden! Wat geresulteerd heeft in mijn eerste bezwaarschrift naar hen, nu maar hopen dat ik niet gebluft heb, maar echt gelijk heb....

  Maar: als iemand nog briljante ideeën heeft over markten die nog te veroveren zijn... Laat het me weten!