Wanneer je mystiek in het alledaagse vindt, kun je glimlachen om visioenen

woensdag, juli 12, 2006

Bruce Childsteen

Een aantal lezers van mijn blog heeft qua muziekkeuze een voorkeur (laat ik dat mild uitdrukken) voor Bruce Springsteen.


Alhoewel ik het rockgehalte van The Boss wel kan waarderen, kan ik hem niet anders zien dan een vieze, oude man.

En dat heeft met een zeer grote hit van hem te maken: I'm on Fire.

Hey little girl is your daddy home
Did he go away and leave you all alone
I got a bad desire
I'm on fire
Tell me now baby is he good to you
Can he do to you the things that I do
I can take you higher
I'm on fire
Sometimes it's like someone took a knife baby
edgy and dull and cut a six-inch valley
through the middle of my soul
At night I wake up with the sheets soaking wet
and a freight train running through the middle of my head
Only you can cool my desire
I'm on fire

Als ik dit lied hoor, kan ik telkens maar 1 ding denken: waar blijft die persoon met dat mes en die cargotrein..

Ik blijf het ongelooflijk raar vinden dat zo'n lied, zo'n hit kan worden. En voor zover ik weet is dat ook zonder enorme rellen gebeurd. Maar ik weet er ook niet veel van.

Aangezien mijn fellow-bloggers meer interesse tonen in het leven en gedachtegoed van Boss Bruce, ben ik reuze benieuwd of zij weten hoe Bruce deze tekst bedoeld heeft en hoe hij denkt dat dit lied geinterpreteerd wordt door de luisteraars en fans.

Inmiddels is hij uit de top 10 van pedoliedjes van Stichting Martijn, maar hij is enige tijd geleden een van de lijstaanvoerders geweest.... Voor zover ik weet is dat niet het doel van Springsteen geweest, maar zoals ik al eerder zei, ik weet er ook niet veel van.....

3 Comments:

birdy num num said...

Inderdaad een heel dubieuze tekst.

4:15 PM

 
Fury Noir said...

Een vreselijke tekst, van een vreselijk lied. Te genant voor woorden. Dat ik fan van The Boss wil niet zeggen dat ik alles van hem goed vind.
Ik heb geen flauw idee wat Bruce met dit lied wilde zeggen, en ik wil het ook eigenlijk niet weten. Ik luister nooit naar dit lied, sterker nog, vanwege dit lied draai ik zelfs het album waar het op staat (Born in the USA) nooit.
Darkness on the Edge of Town, dat is het betere werk!

5:08 PM

 
Anonymous said...

Laat me eens proberen om duidelijk te maken wat de betekenis van deze song is:
Hier spreekt een minnaar naar zijn geliefde, een getrouwde vrouw, little girl is een liefkoos naampje, de daddy is de echtgenoot van de vrouw. Ik heb dit altijd een hele sterke song gevonden, ondeugend, misschien een tikkeltje banaal, maar jeetje dit zijn wel dingen die kunnen voorkomen.
Ik geniet erg van je verhaaltjes en belevenissen.

12:41 AM

 

Een reactie plaatsen

Links to this post:

Een koppeling maken

<< Home