Wanneer je mystiek in het alledaagse vindt, kun je glimlachen om visioenen

donderdag, augustus 03, 2006

Den Haag in discussie

Isis zal zich niet meer met de discussie over het Midden-Oosten bemoeien, maar in Den Haag gebeurt dat wel. Van rechts naar links:

Groep Wilders: heeft nog geen mening over Israel, maar is ook niet op vakantie, want maakt zich gelukkig wel druk over het aircobeleid in verpleeghuizen.

LPF: zijn op vakantie of hebben geen tijd kunnen vinden hun mening te uiten over het conflict.

ChristenUnie: Ik kom er rond voor uit: ten principale sta ik aan de kant van Israël. Vanuit een diepe verbondenheid met het Joodse volk en een intense verwondering over het ontstaan en het – permanent bedreigde – voortbestaan van de staat Israël.

VVD: De basisvoorwaarde voor het neerleggen van de wapens door Israël is de ontwapening van de Hezbollah, zoals in 2004 door de VN-Veiligheidsraad bepaald

CDA: ‘Wij zijn het volledig eens met de zowel door de G8, als de EU genoemde voorwaarden, waarbij de terugkeer van de ontvoerde Israëlische soldaten en het stoppen van raketaanvallen op Israël voorop staan.’

D66: Wie ongericht met bommen gooit, verliest politieke steun. Israël bombardeert Libanon jaren terug in de tijd, terwijl dat land nu juist politiek en economisch een ontwikkeling in de goede richting doormaakte.

PvdA: 'Deze reactie is een niet alleen disproportioneel maar veroorzaakt veel humanitair leed in Libanon en de Gazastrook, heeft geleid tot de dood van vier VN waarnemers en speelt extremisme in de kaart. Hierdoor escaleert de crisis verder, wordt de humanitaire ramp alleen maar groter en is een duurzame oplossing steeds verder weg.

Groen Links: GroenLinks vindt dat de Nederlandse bijdrage moet bestaan uit de volgende een veroordeling van alle militaire acties waarbij burgerslachtoffers vallen; een onafhankelijk internationaal onderzoek naar de burgerslachtoffers in Qana; een onmiddellijk staakt-het-vuren; steun voor de vredesvoorstellen van Kofi Annan; een beëindiging van de wapentransporten naar het Midden-Oosten.

SP: Ten eerste erkenning van het recht op een eigen, veilige, levensvatbare staat.Ten tweede moeten de VN-resoluties die oproepen tot het ontruimen van de sinds 1967 bezette gebieden worden uitgevoerd. Ten derde moet de internationale gemeenschap zijn verantwoordelijkheid nemen door de dan ontstane politieke situatie te bewaken door mee te helpen aan economische voorspoed voor iedereen en het bevorderen van de vrede.

2 Comments:

birdy num num said...

Een heel ander onderwerp, de stamboom, maar ik plaats het maar even hier. Ik heb nu pas je mailtje gezien en je vroeg naar de familie van Connie. Ik weet wel het een en ander.
Connie is getrouwd geweest met ene Weijne, voornaam weet ik niet (misschien ook Rob), en daaruit is zoon Robbert Weijne geboren. Daarna is ze getrouwd met Ad Ekels, en daaruit is zoon Rick Ekels geboren.
Rob(bert) Weijne heeft twee kinderen, Dochter Liora en zoon Maxim.
Rick Ekels heeft twee dochters, Jacqueline en Wendy.

Ik hoop je zo weer een beetje op weg geholpen te hebben... Veel succes met je verdere speurtocht!

4:39 PM

 
Anonymous said...

Ik ga niet links, ik ga niet rechts maar ik ga gewoon recht vooruit
MteC

11:59 PM

 

Een reactie plaatsen

Links to this post:

Een koppeling maken

<< Home