Wanneer je mystiek in het alledaagse vindt, kun je glimlachen om visioenen

woensdag, augustus 09, 2006

Griezelig? Zielig!

Gisteren, toen Isis uitgeput van haar dagje werk zat te relaxen met een portje, werd de aangename stilte in huis verstoord door de telefoon.
Felix stond in de keuken lekker te kokkerellen en Isis liep naar de telefoon.
De nummerweergave van de telefoon gaf aan dat er vanuit het huis van de ouders van Isis werd gebeld. Dat was niet mogelijk!
Want de ouders vertoefden zich op dat moment op een landerij in Friesland.
Trillend nam Isis de telefoon aan...

(wordt het al spannend???)

"Hallo?" klonk het aan de andere kant... "Hallo?" antwoordde Isis... "Wie is daar?"

(nu is het echt spannend, toch?)

"We zijn weer terug.. kom maar even langs, je moeder is gevallen.." klonk het. Dat kon niet anders dan Isis' vader zijn. Snel kwam Isis terug uit haar trance en riep ze Felix uit de keuken. "Moe is gevallen, we moeten er heen!".

Aangekomen bij het huis van haar ouders, openden Isis en Felix de deur met hun sleutel zonder aan te bellen. Binnen was er even geen geluid te ontwaren. Langzaam slopen Isis en Felix naar binnen.. En daar zaten vader en moeder enigszins verdwaasd en uitgeput op de bank.

Nog steeds een beetje angstig voor de gevolgen van de val, vroeg Isis wat er gebeurd was. Moe bleek bij aankomst op de landerij gestruikeld te zijn over de trap naar het landhuis, dat op een terp gebouwd was. De avond en nacht had zij zich nog kranig gehouden met de hulp van paracetamolletjes, maar de ochtend erna toch maar een bezoekje gebracht aan de huisarts. Deze verwees moeder direct door naar het ziekenhuis in Sneek. En daar maakten zij de volgende griezelige foto's:

Voor Isis zijn het slechts foto's van botjes, experts schijnen hierin een zwaar gekneuste elleboog en gebroken grote teen te zien.. De experts hebben ook het hoofd van moeder onderzocht, want daar is ze op terecht gekomen. De Friese experts hebben geen inwendig letsel gevonden, en hopelijk blijft het inderdaad bij het blauwe oog, haar geschaafde slapen en de grote bult op haar wang..

Het is altijd angstig wanneer ouders bellen dat er iets gebeurd is waarbij het ziekenhuis genoemd wordt. Gelukkig was het deze keer niet griezelig, maar enkel zielig voor moeder. Hopelijk knapt ze weer snel op!

Want voor een lichaam van een 82-jarige vrouw zijn zulke vallen geen peulenschil..

1 Comments:

Belladonna said...

Arme pa,die krijgt het voor zijn kiezen want eigenlijk wilde moe helemaal niet naar Friesland!

5:26 PM

 

Een reactie plaatsen

Links to this post:

Een koppeling maken

<< Home