Wanneer je mystiek in het alledaagse vindt, kun je glimlachen om visioenen

zaterdag, augustus 05, 2006

Poetsen

Isis heeft weinig hobby's en veel dingen waar ze een hekel aan heeft. De meeste van deze dingen vallen onder de categorie 'huishouden'. Eigenlijk is er niets aan het huishouden dat Isis leuk vindt. Helemaal niets!

Ook al is Isis op een vrijdag geboren, ze gedraagt zich graag als een zondagskind en doet haar leven lang verwoede pogingen die dingen die ze niet leuk vindt, maar wel moeten, niet te doen.

Toen Isis nog maar net verliefd was op Felix, deed ze nog wel haar best. De eerste keren dat Felix in haar stulpje langs kwam, was ze aan het poetsen en doen om vooral maar een goede en gezellige indruk te maken. Langzamerhand kwam daar echter de klad in.

Nu Isis Felix volledig ingepalmd heeft en hij bij haar ingetrokken is, kan Felix niets anders dan tot de conclusie komen dat hij er ingetuind is en leeft inmiddels wanhopig tussen alle rommel die Isis achterlaat. Helaas is het huishouden voor Felix ook geen aangename bezigheid, dus moeten ze hard hun best doen om te overleven temidden van het slachtveld...

Morgen moet het echter wel gebeuren. De flessen met chemische zooi zijn ingekocht, de rubberen handschoenen in de aanslag (want Isis wil natuurlijk niet dat haar nagels worden aangetast). En hulptroepen (Belladonna) zijn in aantocht.

Naast schoonmaken moet er morgen vooral behangen worden. Franz heeft zich weer beschikbaar gesteld en als alles volgens planning gaat, wonen Felix en Isis vanaf morgen dan eindelijk in hun liefdespaleisje!

Maandag worden er in elk geval wéér kasten geleverd, deze keer voor de badkamer. Hopelijk hebben Isis en Felix dan in elk geval genoeg kastruimte zodat de deurtjes de troep zullen verbergen...


3 Comments:

Felix said...

Dat lijkt Osama wel op die Cilit Bang. Goeie typecasting!

Ons liefdespaleisje zal wel altijd een bende blijven, omdat we allebei niets liever doen dan achter de computer zitten. Schrale troost: ook God is een sloddervos, zie de tweede wet van de thermodynamica, die zegt dat in een gesloten systeem (bv ons liefdespaleisje of het heelal) de chaos altijd toe zal nemen.
Ik ben er al aan gewend en neem je niets kwalijk, want ik doe er zelf vrolijk aan mee! Ik heb jou en God lief!

9:03 PM

 
Ir. Marcus Koperslager said...

"Eindelijk. Een fatsoenlijk liefdespaleisje dient natuurlijk spic&span te zijn, dat spreekt vanzelf. Chaos is iets voor barbaren en woestelingen."

10:22 PM

 
birdy num num said...

Is dat niet een cartoon van Mohammed? Pas maar op! :)

Troost je: Ik ben net zo'n liefhebster van het huishouden als jij, niet dus! Jozsi is mijn afwasmachine... maar ik doe ook weleens mijn best hoor. Strijken daar doe ik niet aan, vre-se-lijk vind ik dat! Dan heb ik echt het gevoel dat ik mijn tijd sta te verdoen. Ik maak het huis pas schoon als het echt nodig is. Ramen lappen doe ik hoogstens 1x per jaar. Minst erge klus, stofzuigen en dweilen, daar kan ik nog enig genoegen in vinden. Ik dweil als Pippi Langkous, met een dweil onder mijn voeten.

Veel succes met schoonmaken en behangen morgen (=vandaag)

1:09 AM

 

Een reactie plaatsen

Links to this post:

Een koppeling maken

<< Home