Wanneer je mystiek in het alledaagse vindt, kun je glimlachen om visioenen

maandag, juli 24, 2006

Billy-Buster

Gelukkig zijn er mensen op deze aarde die hun wetenschappelijke en industriele kwaliteiten op de juiste manier gebruiken. Díe doen nou écht iets nuttigs met hun kennis en vaardigheden!
Zo las ik zojuist het volgende nieuwtje... Kijk daar wordt Isis blij van!

Er is hoop voor iedereen die gek wordt van frustratie tijdens het in elkaar zetten van een Ikea-meubelstuk. De Amerikaanse computerwetenschapper Andrew Ng, verbonden aan de Amerikaanse Stanford universiteit, werkt aan een robot die moeiteloos en zonder frustratie bij consumenten thuis meubilair van Ikea in elkaar kan zetten.

Ng, die samen met dertig collega's aan de robot werkt, hoopt dankzij de robot vooral zijn eigen frustraties over de moeizaam in elkaar te zetten meubelstukken uit de weg te ruimen. Ook hoopt hij de belangstelling voor robots een impuls te geven.

De robot leert in eerste instantie de 'Billy' boekenkast in elkaar te zetten, het populairste meubelstuk van Ikea. De Zweedse meubelgigant heeft wereldwijd meer dan een miljoen doe-het-zelf 'Billies' verkocht. De dertigjarige Ng heeft zelf twee Billies thuis en denkt met frustratie terug aan de ogenschijnlijk gemakkelijk in elkaar te zetten boekenkasten.

(Toekomstige) Billy-eigenaren zullen nog wel even geduld moeten hebben, want de ontwikkeling van de Ikea-robot zal nog zeker drie jaar duren. Dan hoopt Ng over een werkende 'Billy Buster' te beschikken, die in tegenstelling tot de meeste consumenten wél weet waar welke schroef en plank nu precies moeten worden geplaatst.

3 Comments:

Felix said...

Ik hoop niet dat je zo'n Ikea robot ook zelf eerst in elkaar moet zetten...

11:06 PM

 
Isis said...

Ach.. als je er maar zo'n duidelijke instructie bijkrijgt met de aanbieding dat je ook altijd mag bellen!

11:07 PM

 
Franz said...

Na mijn succes op die middag met Malm draai ik nergens mijn hand meer voor om.

11:54 PM

 

Een reactie plaatsen

Links to this post:

Een koppeling maken

<< Home