Wanneer je mystiek in het alledaagse vindt, kun je glimlachen om visioenen

dinsdag, maart 11, 2008

Jonge vrouw overleden na aanrijding

AMSTERDAM - Afgelopen maandag is de jonge vrouw Simone K. (19) uit Amsterdam overleden nadat zij aangereden werd door Hasan R. (43) een man van Marokkaanse afkomst. Uit een eerste onderzoek is gebleken dat hij met opzet hard achteruit heeft gereden nadat hij in zijn auto door de jonge vrouw was beroofd van zijn laptop.

De jonge vrouw, die was gevlucht op een scooter, raakte daarop bekneld tussen de auto en een boom, waarna zij overleed. De 43-jarige man zal morgen worden voorgeleid. Hem zal waarschijnlijk doodslag ten laste worden gelegd, omdat hij, zoals het OM dat omschrijft, "een onaanvaardbaar risico" heeft genomen.

(links: het slachtoffer Simone, rechts: de dader Hasan)
vanwege mogelijke wraakacties zijn de foto's onherkenbaar gemaakt)

Het voorval leidde maandagavond in Amsterdam-Oost tot een grimmige sfeer. Een groepje jongeren die op het voorval was afgekomen, begon te schreeuwen en schelden. De vader van het slachtoffer ging volgens een politiewoordvoerder door het lint bij het zien van zijn dochter.
Hasan R. zat in zijn auto op de Linnaeusstraat toen twee meiden op een brommer het portier openden en zijn laptop weggristen. Vandaag bleek dat het meisje dat is omgekomen, net die dag bij de rechter vandaan kwam. Zij moest voorkomen wegens een gewapende overval die zij op 11 mei 2006 bij de Hema in de Kalverstraat zou hebben gepleegd.

Labels:

0 Comments:

Een reactie plaatsen

Links to this post:

Een koppeling maken

<< Home