Wanneer je mystiek in het alledaagse vindt, kun je glimlachen om visioenen

maandag, juni 16, 2008

Nassaublauw

Ik schaar me onder de vele vrouwen die meer genieten van de detectives op het tweede net dan de schaars geklede voetballende mannen op het eerste net.
Uiteraard kijk ik wel naar de wedstrijden van het Nederlands elftal en zo af en toe een stukje van een andere wedstrijd.

De mannen zijn over het algemeen niet lelijk (met uitzondering van een aantal Franse spelers) en zien er redelijk apetijtelijk uit in hun sporttenues.
Voorgaande kampioenschappen was Isis vooral onder de indruk van de Italianen. Niet alleen hun donkere en woest aantrekkelijke uiterlijk was de reden voor mijn enthousiasme, het kwam vooral door de voetbalpakjes die ze droegen. Duidelijk was daar over nagedacht en waarschijnlijk ontworpen door Versace of Dolce & Gabbana. De pakjes waren altijd net iets strakker, net iets modieuzer en vooral een stuk sexier.

Maar dit jaar overtreffen onze Nederlandse helden alles! Wat een mooie tenues! Door de strakke shirtjes komen de diverse spiergroepen goed uit en vooral de stevige derrieres zijn goed te bewonderen. De broeklengte is perfect en wat een prachtige babyblauwe kousen! De kraag is asymetrisch en subtiel voor de helft met de Nederlandse vlag. En als de spelers hun shirt uit doen, zien we niet een ouderwets wit hemd, nee, we zien een prachtige oranje tanktop met daarop subtiel de omtrekken van een juichend volk geprint! Niet voor het publiek zichtbaar, maar in de binnenkant van de kraag zijn de eerste regels uit het Wilhelmus geprint.

Dat is niet de enige band met ons Koninklijk Huis. Het babyblauw heet nl. officieel Nassaublauw en is een kleur die nauw verbonden is met alle leden van onze koninklijke familie. Alle prinsjes en prinsesjes hebben nl. een eigen persoonlijke vlag (standaard) genoemd. In al deze vlaggen is de kleur Nassaublauw doorgevoerd.

Tot op heden hebben wij enkel nog de Nassaublauwe kousen mogen aanschouwen, maar het uittenue van het elftal is volledig Nassaublauw!

Alhoewel ik de kleur goed kan waarderen, moet ik nog wel een beetje wennen aan de volgende tekst:
“Nederland, oh, Nederland
Jij bent een kampioen
Wij houden van Nassaublauw
Om zijn daden en zijn doen...”

Links:
Nieuw tenue voor Nederlands Elftal
Standaarden Koninklijk Huis

1 Comments:

Blogger Felix said...

Ik vind die lichtblauwe kousen wat nichterig overkomen, wat toch met een taboe omringd is in voetballand. Maar met zeven doelpunten worden we niet uitgelachen...

11:55 PM

 

Een reactie plaatsen

Links to this post:

Een koppeling maken

<< Home