Wanneer je mystiek in het alledaagse vindt, kun je glimlachen om visioenen

dinsdag, mei 06, 2008

Holland Sport?

Na maanden van voorpret, zou 5 mei de dag zijn dat mijn broers hun ultieme feitenkennis op nationale televisie zouden tentoonspreiden bij Holland Sport.

Zij gaven er veel voor op: een laatste vrije vakantiedag, een gezellig bezoekje aan een bevrijdingsfestival en een gezellige dag met het hele gezin.

Het programma begint. Oké de heren hadden dan geen echte goede cameragerichte plaatsen, maar hun minute-of-fame zou later in het programma komen tijdens het gevreesde en spannende spel 'petje op-petje af'.

De 17de minuut. Matthijs van Nieuwkerken begint met de vragenreeks die ging over Ronaldo. Voetbal dus.
Wat zullen de broers in hun nopjes zijn geweest, want over voetbal weten ze álles! De eerste vraag was een eitje: Waar speelde Christiano Ronaldo voordat hij bij Manchester United speelde: FC Porto (petje op) of Sporting Lissabon (petje af)?
Geen twijfel, dat wisten ze (zoals bijna iedereen in het publiek) en de broers hielden trouw hun petje af.

En toen daar vraag 2: Welke straf kreeg Boulahrouz voor het uit de wedstrijd schoppen van Christiano Ronaldo? Geen straf en daardoor escaleerde de wedstrijd (petje op) of een gele kaart (petje af)?
Broer GJ en broer Mark zijn zeker van hun zaak, maar oudste broer Frans twijfelt.. Kijkt naar zijn linkerzijde en ziet zijn broers de petjes op doen. Wat te doen? Feitenkennis van broer GJ is normaliter feilloos, dus ook broer Frans doet zijn petje op.
Helaas: fout! En alledrie zijn ze uit de wedstrijd..

Als jongste zus hebben mijn broers mij altijd veel geleerd over wiskunde en dan vooral kansberekening.. Waarom de heren hun kansen bij twijfel niet spreidden.. Ik weet het niet. Maar de droom was in duigen.

Vanaf dat moment zaten er in de studio van Holland Sport drie kleine haasjes heel beteuterd op de tribune.. Geen eeuwige roem, geen tas met prullaria en geen wielrenwedstrijdje.. Jammer. De familie zat er klaar voor, maar helaas!Gelukkig hebben we wel weer praatvoer op de eerstvolgende verjaardag!

RECTIFICATIE
(ooggetuigenverslag van M.:)
Broer Mark en broer GJ lagen er bij de eerste vraag al uit (was niet zichtbaar op televisie). Vraag twee vonden zij erg simpel en adviseerden beiden hun oudste broer dat het petje weer af moest. Helaas hoorde broer Frans het niet en gokte verkeerd. Kansen werden dus wel gespreid. Het resultaat was echter hetzelfde: na vraag 2 zaten de drie broers beteuterd naar de andere vragen te luisteren. Vragen waarop zij allemaal het antwoord wisten natuurlijk!

Labels: ,

2 Comments:

Anonymous Mark said...

De volgende keer een beetje beter opletten, zusje, want het was nog ietsje erger.

Je twee jongste broertjes lagen er bij de eerste vraag al uit. Vraag 2vonden zij echter weer simpel en zij meldden vervolgens hun oudste broer dat het petje af moest. Helaas hoorde F dat niet en gokte verkeerd.
Dus er werd wel degelijk gespreid.

Het resultaat was echter hetzelfde: na vraag 2 zaten de drie broers beteuterd naar de andere vragen te luisteren. Vragen waarop wij allemaal het antwoord wisten natuurlijk!

10:35 AM

 
Blogger Isis said...

Ietsje erger? Hahaha..
Veel erger!!!

Ik zal een update moeten doen op mijn stukje.. In beeld kon ik alleen Frans zien die duidelijk naar zijn linkerkant keek.. Ik kon mij niet voorstellen dat jullie er al uitlagen..

Hahaha...

10:40 AM

 

Een reactie plaatsen

Links to this post:

Een koppeling maken

<< Home