Wanneer je mystiek in het alledaagse vindt, kun je glimlachen om visioenen

maandag, mei 28, 2007

Ongedierte..

Ons nieuwe thuis bevalt goed. Het is nog lang niet klaar, maar het begint wel echt te wennen en thuis te voelen.

Niet alleen Felix, Biotex en ik voelen ons thuis aan de Nachtegaalstraat. Een kudde mieren, vliegen, spinnen, kevers en naaktslakken hebben het er ook erg naar hun zin.
"Hoe meer zielen, hoe meer vreugd" gaat alleen niet op in dit huishouden. Ik zou het nl. bijzonder prettig vinden als deze ongenode gasten weg zouden blijven..

De krakers dienen elk op eigen wijze te worden verwijderd.

In de kruipruimte en keuken is inmiddels een groot gif-schandaal aan de orde. Felix heeft witte korrels gestrooid in de hoop dat de mieren weg blijven. Ik weet dat ook stuivers in de strijd tegen mieren kunnen helpen, maar Felix de Wetenschapper ziet hier geen heil in.
Hopelijk zullen de mieren in elk geval ons huis verlaten.

Over het verwijderen van vliegen, las ik zojuist dat zij niet van azijn houden. Elke dag een paar druppels azijn verdampen in huis zou een oplossing kunnen zijn. Jammer is alleen dat de oorspronkelijke bewoners daar ook niet zo van houden. We hebben nog wel van die plakstrips, maar ik kijk ook niet graag naar die slingers met dode of halfdode vliegen..
Ik las ook dat vliegen niet van blauwtinten zouden houden. Hadden we nu ons huis maar blauw geschilderd..

Nu zouden we de vliegen en mieren dus kunnen weren uit ons huis.
Maar wie heeft tips betreffende de spinnen, kevers en naaktslakken??

Labels:

4 Comments:

Anonymous Roen said...

Huh? Naakt slakken in huis? Gewoon de deur dichthouden. maar spinnetjes is eenvoudig, de spinnewebjes iedere week met de ragebol webhalen. Het mierenlokdoosje is ook top. en verder goed schoon houden je huisje! Stofzuigertje iedere week, dan is er niets te halen zeg maar! Roen

11:25 PM

 
Blogger Isis said...

Roen, was het maar zo simpel.

Na grondige inspectie, kan ik geen spinnenweb vinden.
De naaktslakken, kevers en waarschijnlijk de spinnen vinden hun weg via kruipgaten en kieren..

En inderdaad de gifkorrels van Michael doen goed hun werk wat betreft de mieren!!

11:37 AM

 
Blogger Felix said...

Ik heb na het kwistig strooien met gifpoeder, speciaal voor mieren, inderdaad geen mier meer gezien. De spinnen zijn zgn. roofspinnen en gebruiken geen web. Ik kan me wel voorstellen dat een webdesigner extra spinnen aantrekt, maar veranderen van beroep kan ik niet meer op mijn leeftijd.

Het is een kwestie van de toegang van en naar de kruipruimte afdichten. Zo kunnen de benedenburen nooit meer op of in de koffie!

2:06 PM

 
Anonymous roen said...

ooooh, de gaatjes en de kiertjes in de kruipruimte! Dat is 't! Spuiten met de kitspuit of een beetje cement aanmaken en in de gaten smeren (bij stenen/betonnen muur) Nou Felix! An de bak jochie!

11:32 PM

 

Een reactie plaatsen

Links to this post:

Een koppeling maken

<< Home