Wanneer je mystiek in het alledaagse vindt, kun je glimlachen om visioenen

zondag, mei 20, 2007

Eurovisie Songfestival


Het is alweer een week geleden dat we hebben kunnen genieten van twee avonden lang genieten van muziek vanuit heel Europa. Europa wordt steeds groter, en het aanbod van muziek dus ook.

Al jaren is er grote discussie over de uitbreiding van aantal deelnemende landen. Het zou zo zijn dat het niet meer gaat om goede liedjes, maar alleen om vriendjespolitiek.
Ik geniet al jaren van het ESF en irriteer met dus ook al jaren over deze opmerkingen (na het festival), die overigens vooral gemaakt worden door mensen die verder zeggen het ESF niet leuk te vinden.

Dus voor eens en altijd:

 • Al sinds het begin van het songfestival wordt er vooral gestemd op buurlanden. Maar enkel met deze stemmen kun je het festival niet winnen!

 • Landen uit West-Europa sturen meestal niet de beste liedjes naar het songfestival;

 • Ja, Turkije eindigt vaak hoog, maar is het nog maar 1 keer gelukt het festival te winnen, met... een geweldig goed lied!

 • Oost-Europa neemt het festival serieus en stuurt goede acts en liedjes naar het festival en wordt daarvoor beloond..

 • En ja, Nederland zou ooit nog best eens kunnen winnen, maar dan moeten we durven te kiezen voor een goed lied. Niet een zoetsappig melodietje, wat waarschijnlijk kwalitatief goed is, maar wat ook in Nederland nooit in de Top 40 belandt.
Dus: blijf toch allemaal genieten van een geweldig festival, en zie het als de Olympische Spelen: meedoen is belangrijker dan winnen!

  Labels:

  1 Comments:

  Anonymous Anoniem said...

  Als Lordi vorig jaar gewonnen heeft waarom stuurt NL dan geen hardrockgroep? Nee hoor, gewoon weer de zelfde muffige troep sturen. Schande!

  4:19 PM

   

  Een reactie plaatsen

  Links to this post:

  Een koppeling maken

  << Home